Időpontváltozás a kerti zöldhulladék elszállításában

A KN SMART SERVIS, R.t. lakossági kérések alapján gyakrabban fogja a kertekből származó BIO-zöldhulladékot elszállítani.

Ezúton tudatjuk a családi házakban élő lakosokkal, hogy 2023. április 1-től a kertekből származó biológiai lebomló hulladékot áprilistól novemberig MINDEN héten elszállítjuk.

HÉTFŐN – Komárom városrészek (Kis Izsa, Harcsás, Nagy Harcsás, Gyulamajor, Gadóc, Kabátfalu, Kava, Lándor, Cserhát, Szentpál és Örsújfalu)

KEDDEN – Komárom városa (Letecké pole, Robotnícka štvrť atď.)

A zsákokat a megadott időpontoktól eltérő időpontokban közterületre kihelyezni tilos.

Tudnivalók: Háztartásonként maximum 2 ZÖLD színű zsák igényelhető (a kihelyezett zsákoktól függetlenül).

Kérjük, hogy hogy az elszállítandó BIO-hulladékot a gyűjtés napján (hétfőn, illetve kedden)  legkésőbb reggel 8.00 óráig helyezzék el az ingatlanok elé oly módon, hogy az gyűjtő gépjárművel megközelíthető legyen. A keletkező falevelet, fűnyesedéket, gyomot a zsákba kell belehelyezni. Gallyak, ágak kötegelve max. 1 m hosszúságig, max. 5 cm átmérőig.  Kérjük, hogy a biohulladékra szánt zöld zsákokba csak zöld, azaz BIO hulladékot helyezzenek el. Más hulladék esetében a zsák nem kerül elszállításra!

A kerti hulladékot ajánlatos elsődlegesen komposztálni a hulladék keletkezésének helyszínén. A komposztált kerti hulladék kiválóan alkalmas a pázsit és a kert talajminőségének javítására.

Ettől függetlenül a lakótelepeken a konténerállomások mellé elhelyezett zöld hulladékot továbbra is folyamatosan elszállítjuk.

Komáromban a harcsási úton üzemelő gyűjtőudvar szintén alkalmas a hulladék díjmentes elhelyezésére egész évben. A gyűjtőudvar nyitvatartási ideje – hétközben 8.00-17.00 óra között, szombaton 8.00-12.00 óra között.

Ha kérdése van megtalál minket a “kapcsolat” menüpont alatt.

(nyitókép internet)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

You may also like...